Den Norske filmfestivalen
 

PRESSEMELDINGER

  Facebook twitter twitter
Skriften på veggens produsent Silje Hopland Eik og regissør Stefan Faldbakken med skuespillerne Martine Johansen, Lene Nyström og Nikolaj Lie Kaas i Haugesund (foto: Helge Hansen)

Festivalavslutning og prisvinnere i Haugesund (25. august 2010)

Den 38. norske filmfestivalen i Haugesund markerte i kveld sin offisielle avslutning med premiere på Stefan Faldbakkens Skriften på veggen. Regissøren var til stede i Haugesund sammen med skuespillerne Trond Espen Seim, Lene Nystrøm, Nikolaj Lie Kaas og Martine Johansen. Samtidig ble stafettpinnen gitt videre til festivalens forlengede arm, publikumsfestivalen i Stavanger og Sandnes.
Les mer


Lena Endre med æresprisen i Haugesund (foto: Helge Hansen)

Ærespris til Lena Endre (21. august 2010)

Den svenske skuespillerinnen Lena Endre mottok i kveld æresprisen ”The Norwegian International Film Festival and Liv Ullmann’s Honorary Award” i forbindelse med den offisielle åpningen av Den norske filmfestivalen i Haugesund.
Les mer


New Nordic Films' Roger Grosvold og Vigdis Lian

Norden i fokus i Haugesund (18. august 2010)

I dag åpner det nordiske filmmarkedet New Nordic Films i Haugesund. Den norske filmfestivalens nordiske seksjon har rekordstor oppslutning med 366 profesjonelle deltakere fra 25 ulike nasjoner.
Les mer


Michael Cera i Scott Pilgrim vs. the World

Superbad-stjerne til Haugesund (12. august 2010)

Den kanadiske stjerneskuespilleren Michael Cera kommer til Haugesund sammen med regissør Edgar Wright i forbindelse med at deres nye film Scott Pilgrim vs. the World åpner Den norske filmfestivalens ungdomsprogram 15+. Michael Cera er kjent fra ungdomskomediene Superbad og Juno. Edgar Wright har hatt suksess verden over med Shaun of the Dead og Hot Fuzz.
Les mer


Henrik Rafaelsen og Line Verdal i åpningsfilmen, Limbo

Filmprogrammet er klart: Europa og Norden i fokus på Den norske filmfestivalen (5. august 2010)

Den norske filmfestivalen er stolt over å kunne offentliggjøre årets filmprogram. Med en prosentandel på nær 80, setter festivalen ny rekord i antall europeiske filmer. Dette skyldes ikke minst festivalens nye sideprogrammer Ny britisk-irsk film og Fokus Norden.
Les mer


Armadillo

Armadillo-regissøren til Haugesund (3. august 2010)

Den norske filmfestivalen i Haugesund har gleden av å kunne bekrefte at regissør av Armadillo, Janus Metz, kommer til Haugesund i forbindelse med at den danske Afghanistan-dokumentaren vises i festivalens hovedprogram.
Les mer


Regissør Stefan Faldbakken og Trond Espen Seim under innspillingen av Skriften på veggen

Skriften på veggen avslutter Den norske filmfestivalen (7. juli 2010)

Den norske filmfestivalen i Haugesund kan med glede offentliggjøre at den nye Varg Veum-filmen Skriften på veggen er festivalens offisielle avslutningsfilm onsdag 25. august. Filmen er regissert av Stefan Faldbakken.
Les mer


Vegas

Amandanominasjonene 2010 (23. juni 2010)

I forbindelse med Amandaprisutdelingen 20. august i Haugesund, arrangerte Amandakomiteen i dag pressekonferanse i Oslo hvor nominasjonene for den norske filmprisen Amanda 2010 ble offentliggjort.
Les mer


 
Pål Kreim blir overrakt Gullstrimmelen av Marianne Hoff (foto: Sigurd Moe Hetland)

Gullstrimmelen 2010 til CCV / ORO Film ved Pål Kreim (23. august 2010)

CCV / ORO Film ved daglig leder for kinoavdelingen Pål Kreim ble i kveld tildelt Norsk Kinoforbunds pris Gullstrimmelen 2010 under Den norske filmfestivalen i Haugesund.
Les mer


Sara Johnsens Upperdog ble belønnet med fem Amandapriser under Amandaprisutdelingen 2010(foto: Helge Hansen)

Amandavinnerne 2010 (20. august 2010)

Med fem gjeve Amandapriser – Beste norske kinofilm, Beste regi, Beste foto, Beste klipp og Beste kvinnelige skuespiller – ble Sara Johnsens Upperdog årets store Amandavinner.
Les mer


Nick Moran

Nick Moran og Kevin Lewis til Den norske filmfestivalen (13. august 2010)

Den britiske regissøren og skuespilleren Nick Moran kommer til Haugesund sammen med forfatter Kevin Lewis i forbindelse med at deres film The Kid får sin internasjonale premiere under Den norske filmfestivalen. The Kid er Nick Morans andre film som regissør. For det norske kinopublikummet er han mest kjent for sin rolle som Eddy i Lock, Stock and Two Smoking Barrels.
Les mer


Stephen Rea i Nothing Personal

Stephen Rea til Filmfestivalen i Haugesund (10. august 2010)

Den norske filmfestivalen har gleden av å kunne meddele at den irske skuespilleren Stephen Rea kommer til Haugesund i forbindelse med visningen av Nothing Personal under festivalen. Stephen Rea er kjent hos det norske kinopublikummet fra en rekke filmer, blant annet The Crying Game, Michael Collins og V for Vendetta.
Les mer


Kulturminister Anniken Huitfeldt

Kulturministeren åpner Den norske filmfestivalen (4. august 2010)

Den norske filmfestivalen har gleden av å kunne meddele at kulturminister Anniken Huitfeldt vil forestå den offisielle åpningen av Den 38. norske filmfestivalen i Haugesund, lørdag 21. august, med verdenspremieren på Limbo, regissert av Maria Sødahl.
Les mer


Brian Cox og Nicole Ansari-Cox i Haugesund 2007 (foto: Helge Hansen)

Brian Cox til Filmfestivalen (29. juli 2010)

Den norske filmfestivalen er svært glad over å kunne bekrefte at Brian Cox kommer til Haugesund i forbindelse med verdenspremieren på den norsk –britiske filmen Wide Blue Yonder torsdag 19. august. Brian Cox er kjent fra filmer som X-Men 2, Jason Bourne-filmene, Matchpoint, Braveheart og Troy.
Les mer


Line Verndal og Lena Endre i Limbo

Limbo åpner Den norske filmfestivalen (30. juni 2010)

Den norske filmfestivalen i Haugesund er stolt over å kunne offentliggjøre at filmen Limbo åpner Den 38. norske filmfestivalen lørdag 21. august. Limbo er regissør Maria Sødahls første spillefilm.
Les mer


Ingrid Bolsø Berdal og Dennis Storhøi

Ingrid Bolsø Berdal og Dennis Storhøi leder Amandaprisutdelingen 2010 (23. juni 2010)

Dennis Storhøi gjentar suksessen fra i fjor og får med seg Ingrid Bolsø Berdal som co-vert for Amandaprisutdelingen som sendes direkte på TV2 fra Haugesund Konserthus Festiviteten fredag 20. august. Dette ble offentliggjort på Amandakomiteens pressekonferanse for Amandanominasjonene 2010 i Oslo i dag.
Les mer


 
 
 
 
  Den norske filmfestivalen, Postboks 145 , 5501 Haugesund   |   Tlf: +47 52 74 33 70 / Fax: + 47 52 74 33 71   |