Den Norske filmfestivalen
 

PRESSEMELDINGER

  Facebook twitter twitter
Joachim Trier og Eskil Vogt på rød løper før norgespremieren på Oslo, 31. august i Haugesund (foto: A. K. Stave Ytreland)

Festivalavslutning og prisvinnere i Haugesund (25. august 2011)

Den 39. norske filmfestivalen i Haugesund markerte i kveld sin offisielle avslutning med premiere på Joachim Triers Oslo, 31. august. Filmen ble dessuten belønnet med Den norske filmkritikerprisen under festivalavslutningen. Regissør Joachim Trier var til stede i Haugesund sammen med manusforfatter Eskil Vogt.
Les mer


Kongen av Bastøy ble kåret til Beste norske kinofilm (Fotograf: Helge Hansen)

Amandavinnerne 2011 (20. august 2011)

Kongen av Bastøy ble kåret til Beste norske kinofilm, Erik Skjoldbjærg vant prisen for Beste regi med Nokas, mens publikumsprisen Folkets Amanda gikk til Trolljegeren på filmfolkets store festaften i Haugesund. Med fem Amandapriser ble Limbo kveldens mestvinnende film.
Les mer


Location Tour 2010 (Foto: Gary Springer)

Omvisningstur for internasjonale filmprodusenter i Haugesund (18. august 2011)

Lørdag 20. august blir 30 internasjonale filmprodusenter invitert på omvisningstur i Rogaland og Sunnhordland med RIB-båter og helikopter.
Les mer


Få meg på

Nordisk åpning i Haugesund (17. august 2011)

I dag åpner det nordiske publikumsprogrammet Fokus Norden under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Åpningsfilm er Jannicke Systad Jacobsens Få meg på, for faen. Regissøren er til stede i Haugesund sammen med forfatter Olaug Nilssen, som har skrevet romanen bak filmen, samt skuespillerne Helene Bergsholm, Malin Bjørhovde, Matias Myren og Beate Støfring. Som forfilm blir det verdenspremiere på Charlotte Bloms kortfilm Kjære Lisa med regissøren til stede.
Les mer


Lena Endre og Richard Hobert på Nordic Party i Cannes tidligere i år (foto: Karl Svedung)

Richard Hobert og Sven-Bertil Taube til Haugesund (16. august 2011)

Den svenske regissøren Richard Hobert gjester Den norske filmfestivalen i Haugesund sammen med den kjente skuespilleren og sangeren Sven-Bertil Taube i forbindelse med verdenspremieren på Hoberts nye film En enkel till Antibes, hvor Taube spiller hovedrollen. Med i reisefølget er også Lena Endre, som er Amanda-nominert til Beste kvinnelige birolle.
Les mer


Levis hest er produsert med støtte fra Nordnorsk filmsenter

Hele landet til lerretet i Haugesund (11. august 2011)

Hele landet reflekteres på filmduken når Den norske filmfestivalen løfter fram ny, regional kort- og dokumentarfilm i et helt nytt program under årets festival.
Les mer


Jens Liens Sønner av Norge åpner Den norske filmfestivalen 2011

Filmprogrammet er klart: Norsk film dominerer på Den norske filmfestivalen (8. august 2011)

Den norske filmfestivalen er stolt over å kunne offentliggjøre årets filmprogram, hvor de norske filmene dominerer. Hele syv norske langfilmer får sin premiere under festivalen.
Les mer


Synnøve Macody Lund som Diana og Aksel Hennie som Roger Brown i Hodejegerne (Foto/Copyright: Erik Aavatsmark / Friland AS)

"Hodejegerne" til Den norske filmfestivalen i Haugesund (28. juni 2011)

Den norske filmfestivalen har gleden av å kunne bekrefte at Morten Tyldums Hodejegerne får sin norgespremiere under filmfestivalen i Haugesund. Hodejegerne er den første av Jo Nesbøs romaner som er filmatisert, og filmen er allerede solgt til 30 land.
Les mer


 
Kristiane Larssen

Hestenesprisen til Kristiane Larssen (22. august 2011)

Journalist Kristiane Larssen i D2 ble i kveld tildelt Hestenesprisen 2011 under Den norske filmfestivalen i Haugesund.
Les mer


Keepern til Liverpool

Vinneren av Gullstrimmelen 2011 (20. august)

Kveldens prisdryss i Haugesund ble innledet allerede under Amanda-vorspielet, da staben bak Keeper’n til Liverpool ble tildelt Gullstrimmelen.
Les mer


Stine Oppegaard (til høyre) under New Nordic Films i 2009 (foto: Helge Hansen)

Haugesund bys ærespris til Stine Oppegaard (17. august 2011)

Stine Oppegaard, som er utenlandsansvarlig for norske spillefilmer ved Norsk filminstitutt, ble i kveld tildelt Haugesund bys ærespris, Spillende Faun, under åpningsmottakelsen til det nordiske filmmarkedet New Nordic Films.
Les mer


NNF-ansvarlig Gyda Velvin Myklebust i teltet utenfor Edda Kino.(Foto: Helge Hansen)

Filmprodusentene inntar Haugesund (17. august 2011)

I dag åpner det nordiske filmmarkedet og co-produksjonsforumet New Nordic Films som en del av Den norske filmfestivalen i Haugesund. Rundt 350 profesjonelle filmarbeidere fra inn- og utland skal delta i et omfattende program i de nærmeste dagene. Mer enn 70 filmprodusenter kommer for å selge inn filmene sine internasjonalt, vise dem for internasjonale festivaler og planlegge nye filmer.
Les mer


POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold

Morgan Spurlock til Haugesund (12. august 2011)

Det er en glede å kunne bekrefte at den amerikanske dokumentarfilmskaperen Morgan Spurlock kommer til Haugesund med sin siste film POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold. Morgan Spurlock er blant annet kjent for de humoristiske og kontroversielle dokumentarfilmene Super Size Me (2004), som ble Oscarnominert, og Where in the World Is Osama Bin Laden? (2008).
Les mer


Olaug Nilssen, Nikolaj Frobenius og Christopher Grøndahl er blant forfatterne du kan møte under filmfestivalen (foto: Lars Myren Holand m.fl.)

Forfatterne kommer! (10. august 2011)

Den norske filmfestivalen ønsker å skape et større rom for forfatterne. Det vil derfor foregå en rekke arrangementer med fokus på denne viktige faggruppen innen filmproduksjon under årets festival.
Les merPushwagner til Haugesund (29. juni 2011)

Det er en glede å kunne bekrefte at dokumentarfilmen om Pushwagner får sin norgespremiere under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Filmen er regissert av Even Benestad og August Baugstø Hanssen. Pushwagner gjester Haugesund med en utstilling i forbindelse med premieren og vil dessuten dekorere en hel vegg på festivalhotellet – Rica Maritim Hotel – som en gave til folket i byen.
Les mer


Janne Formoe, Bjørn Simensen og Ingar Helge Gimle (foto: Thor Vidar Hjelmervik)

Janne Formoe og Ingar Helge Gimle leder Amandaprisutdelingen 2011 (23. juni 2011)

Janne Formoe og Ingar Helge Gimle går inn som nye programledere for Amandaprisutdelingen, som sendes direkte på TV 2 fra Haugesund Konserthus Festiviteten lørdag 20. august. Dette ble offentliggjort på pressekonferansen for Amandanominasjonene 2011 i Oslo i dag.
Les mer


 
 
 
 
  Den norske filmfestivalen, Postboks 145 , 5501 Haugesund   |   Tlf: +47 52 74 33 70 / Fax: + 47 52 74 33 71   |