Den Norske filmfestivalen
 
  Facebook twitter twitter

Amanda-nominasjonene 2014

   

Fem juryer bestående av til sammen 24 personer utnevnt av filmbransjens organisasjoner vurderer årets filmer for Amandaprisen, som i år deles ut for 30. gang i et direktesendt TV-show lørdag 16. august på TV2. Juryene som vurderer de norske kinofilmene er under ledelse av Bente Erichsen.De ulike fagjuryene nominerer i følgende kategorier:

Beste norske kinofilm
Beste kvinnelige skuespiller
Beste kvinnelige birolle Beste mannlige skuespiller
Beste mannlige birolle
Beste filmmanus
Beste regi
Beste dokumentarfilm
Beste kortfilm
Beste barnefilm
Beste foto
Beste lyddesign
Beste musikk
Beste klipp
Beste scenografi/produksjonsdesign
Beste visuelle effekter
Årets utenlandske film
 

Æresprisen, Gullklapper og Folkets Amanda
I tillegg til de 16 prisene som er vurdert av fagjuryene, vil Amandakomiteens Ærespris og Folkets Amanda bli overrekt under Amandaprisutdelingen. Årets Gullklapper deles ut i forbindelse med presentasjon av de nominerte.
Folkets Amanda er et samarbeid mellom Den norske filmfestivalen og Dagbladet, hvor publikum bestemmer hvilken film som får Folkets Amanda ved avstemninger på nett. Avstemningen slutter fredag 15/8 kl. 24.00.

Amandaprisutdelingen
Hvem som blir de endelige vinnerne offentliggjøres under Amandaprisutdelingen som sendes på TV 2 fra Haugesund konserthus lørdag 16. august. Amandarprisutdelingen produseres av Eyeworks Dinamo og er en del av Den norske filmfestivalen som finner sted 16. – 22. august 2014. 
 
 
 
 
  Den norske filmfestivalen, Postboks 145 , 5501 Haugesund   |   Tlf: +47 52 74 33 70 / Fax: + 47 52 74 33 71   |