Den Norske filmfestivalen
 
  Facebook twitter twitter

"Til siste hinder" åpner Cinemagi i Haugesund (6. juni 2011)

   
Den norske filmfestivalen er stolt over å kunne offentliggjøre at Anders Øvergaards debutfilm Til siste hinder åpner det nye sideprogrammet Cinemagi i Haugesund mandag 22. august.

- Vi er svært lykkelige over å kunne åpne vårt nye program for barn og unge med Til siste hinder, sier Tonje Hardersen, programansvarlig for Cinemagi. - Dette er en flott genrefilm for barn og hesteelskere i alle aldre, med tøffe jenter i hovedrollene og en engasjerende handling fra et svært vakkert Nordland. Det er også en sjelden glede å kunne presentere en norsk familiefilm med et originalskrevet manus, laget av entusiastiske filmskapere utenfor det statlige støttesystemet, sier en svært fornøyd Tonje Hardersen.

Til siste hinder er basert på et originalmanus av Kathrine Haugen. Vi møter 15 år gamle Ida som er moteblogger og byjente. Hun flytter med foreldrene til et lite gårdsbruk i Nordland, og hater den nye tilværelsen fra første stund. Men så møter hun hesten Kehilan, og livet får plutselig et nytt innhold. Til siste hinder er et feel-good-drama om jenter og hester.

Kathrine Haugen i Filimo Film er dessuten filmens produsent sammen med Odd Gunnar Iversen i Atomfilm.

- Det å produsere en spillefilm for første gang med en debuterende regissør på 23 år, en cashbeholdning på én million og en flokk med svære hester har vært en thriller, sier Kathrine Haugen. - Det har også vært mye action, litt grøss og en del situasjonskomikk. Vi som har gjort dette, uten i utgangspunktet å være sikre på om vi skulle klare å nå fram til lerretet med en ferdig film, er alle utrolig glade over å få æren av å åpne det nye Cinemagi-programmet i Haugesund med Til siste hinder, sier hun.

Til siste hinder distribueres av Star Media Entertainment og får ordinær kinopremiere 26. august.

Cinemagi
Cinemagi erstatter Barnefilmfesten under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

- Tiden var moden for å finne et mer dekkende navn for dette programmet, som har begeistret barne- og familiepublikummet i Haugesund i 24 år, sier Tonje Hardersen. - Cinemagi er et navn som speiler bredden og filmgleden i programmet: Fra gleden ved å gi gode filmopplevelser til småbarn som er på kino for første gang til å gi 12-13 åringer muligheten til å oppdage mangfoldigheten i dagens filmunivers.

 
Til siste hinder
Til siste hinder
Anders Øvergaard
Anders Øvergaard

 
 
 
 
  Den norske filmfestivalen, Postboks 145 , 5501 Haugesund   |   Tlf: +47 52 74 33 70 / Fax: + 47 52 74 33 71   |