Den Norske filmfestivalen
 
  Facebook twitter twitter

Litterær Filmsalong

   
I samarbeid med Litterær Salong vil Den norske filmfestivalen sette søkelyset på manusforfatterne og forfatterne som skaper historiene som underholder, berører og fascinerer oss.

Veien fra bok eller manus til film kan være en smertefull erfaring, men også fylt med øyeblikk av magi. Noen mener boka var bedre enn filmen, mens andre syns filmen var best. På Litterær Filmsalong vil du i løpet av festivalen møte tre dyktige, talentfulle og kloke mennesker som alle har vært med på denne prosessen. Vi gleder oss til spennende samtaler med Gunnar Staalesen, Maria Sødahl og Nikolaj Frobenius. Siri M. Kvamme er initiativtaker til- og leder for Litterær Salong, som på kort tid har rukket å bli en etablert og populær scene for levende og entusiastisk litteraturformidling i Haugesund.

Gunnar Staalesen
Gunnar Staalesen er mannen bak Varg Veum, en av norsk krims mest sagnomsuste helter. En privatdetektiv som er tøff når det gjelder og hard mot de harde. Akkurat slik vi liker det. I Trond Espen Seims skikkelse har han tatt skrittet over i filmens verden. Vi tar en prat med mannen bak de mange, sterke historiene, som startet en ny trend innen krimsjangeren med en sosial bevissthet.
Tid: 18. august, kl. 19.00
Sted: Edda telt

Maria Sødahl
En av de mest gripende filmene i 2010 var Limbo. En svett og bittersøt fortelling fra livet som rikmannsfrue i Trinidad. Maria Sødahl har tidligere laget flere prisbelønte kortfilmer. Limbo er hennes debut som spillefilmregissør og manusforfatter. Filmen er nominert til hele elleve Amandapriser, og ligger med det an til å gjøre storeslem under årets mest glamorøse begivenhet. Møt kvinnen som har skrevet og regissert filmen, dagen før den store kvelden.
Tid: 20. august, kl. 13.00
Sted: Edda telt

Nikolaj Frobenius
Nikolaj Frobenius er en bejublet forfatter med flere utgivelser bak seg. Han har også lang fartstid innen filmbransjen, og har blant annet skrevet manus til Øyenstikker og Insomnia. I år er han aktuell med filmen Sønner av Norge, som er basert på hans delvis selvbiografiske roman Teori og Praksis. Han har også jobbet som filmkonsulent for Norsk Filmfond. Sønner av Norge er festivalens offisielle åpningsfilm.
Tid: 22. august, kl. 13.00
Sted: Edda telt

 
Siri Kvamme er programleder for Litterær Filmsalong
Siri Kvamme er programleder for Litterær Filmsalong

 
 
 
 
  Den norske filmfestivalen, Postboks 145 , 5501 Haugesund   |   Tlf: +47 52 74 33 70 / Fax: + 47 52 74 33 71   |