Walk of Fame 2023

Ine Marie Wilmann og Ingar Helge Gimle hedres på Walk of Fame

Ine Marie Wilmann og Ingar Helge Gimle hedres på Walk of Fame 

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Ine Marie Wilmann og Ingar Helge Gimle vil bli hedret med hver sin Amanda-stein i Haugesunds Walk of Fame. Avdukingen skjer den 19. august klokken 13.00 under Den norske filmfestivalen, samme dag som so utdelingen av Amandaprisen 2023.   

Walk of Fame-komiteen har valgt å hedre to skuespillere som virkelig har bidratt til å bygge opp under profesjonaliteten og kvalitetsnivået i Norges skuespillermiljø, både på teaterscenen og i film- og TV-bransjen.   

Elsket av folket 

Ine Marie Wilmann har vunnet det norske folks hjerter gjennom sine roller i filmer som De nærmeste (2015), Sonja (2018), Exit (2019 – 2023) og Krigsseileren (2022). Hun vant sin første Amandapris i 2015 for De nærmeste, kun fire år etter hun gikk ut fra Teaterhøyskolen i 2011. I år er hun igjen Amandanominert for sin tolkning av Cecilia i Krigsseileren. 

– At jeg skal få en stein i Haugesund vil jo holde meg på jorda (pun intended), og får meg samtidig til å sveve litt ved tanken på at noen plasserer meg i selskap med den gjengen av tidligere mottakende skuespillere som jeg har så stor respekt for. Jeg er så stolt over å få være en del av denne bransjen, der man er omgitt av utrolig dyktige og dedikerte kolleger, og er takknemlig for at filmfestivalen i Haugesund ønsker å løfte det fram. Tusen, tusen takk!, forteller Wilmann.  

Blant Norges fremste skuespillere 

Ingar Helge Gimle scenedebuterte på Trøndelag teater i 1985, og har siden blitt en av Norges fremste skuespillere med sine minneverdige roller både på filmlerretet, på TV og på teaterscenen. Han har vunnet en lang rekke priser for sine tolkninger, blant annet tre Amandaprisen for Absolutt Blåmandag (1999), En helt vanlig dag på jobben (2010) og Rett vest (2017).  

– Tusen takk, jeg ble så glad da jeg fikk meldingen om å skulle bli hedret med min egen lille stein i vakre Haugesund. Det er jo en stor ære å bli hedret på den måten, sammen med mine skjønne kolleger som er der fra før av. Amanda og Haugesund har en helt spesiell plass i enhver skuespillers hjerte, og vi drømmer om at vårt navn en gang skal leses opp fra scenen i Haugesund. Tusen hjertelig takk, gleder meg til filmfestivalen i august, vi sees, sier Gimle. 

Om Walk of Fame  

Haugesund fikk i 2015 sin egen Walk of Fame, da skuespillerne Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp var de første som fikk navnene sine meislet inn i granitten i Haraldsgata. I 2016 var det Liv Ullmann og Jakob Oftebro, i 2017 skuespillerne Pia Tjelta og Bjørn Sundquist, i 2018 gikk turen til Toralv Maurstad og Agnes Kittelsen, i 2019 fikk Aksel Hennie og Anne Marit Jacobsen hver sin stjerne og i 2020 fikk Sven Nordin og Ingrid Bolsø Berdal æren. I 2021 gikk utmerkelsen til Anders Baasmo og Andrea Bræin Hovig, og i forbindelse med filmfestivalens 50-årsjubileum i 2022 ble hele fire skuespillere, Anneke Von Der Lippe, Bjørn Floberg, Marie Blokhus og Pål Sverre Hagen hedret.  

En komité leverer årlig sin innstilling til Walk of Fame. Årets komité består av: Ordfører i Haugesund Arne-Christian Mohn, festival- og programsjef i Den norske filmfestivalen Tonje Hardersen, markedskoordinator i Haugesund sentrum næringsdrift Geir Jakobsen, administrativ leder i Den norske filmfestivalen Nina Samdal samt Håkon Laastad, daglig leder i Laastad & Co. og Ingvild Bjerkeland, Frivillighetskoordinator i Haugesund kommune.  

{{loaderText}}