2022 «Kärleksbevis» blir festivalens avslutningsfilm

Den psykologiske thrilleren Kärleksbevis (eng. tittel: Love Proof) får æren av å bli avslutningsfilm for den 50. norske filmfestivalen, torsdag 25. august.

Kärleksbevis blir avslutningsfilm på Den 50. norske filmfestivalen i Haugesund 

Den psykologiske thrilleren Kärleksbevis (eng. tittel: Love Proof) får æren av å bli avslutningsfilm for den 50. norske filmfestivalen, torsdag 25. august. Regissør Richard Hobert vil innta den røde løperen i Haugesund sammen med skuespillerne Rolf Lassgård, Livia Millhagen og Hedda Rehnberg samt produsent Håkan Hammarén.  

Bilde: Fundament film 

Bilde: Fundament film 

– Det er en ære å kunne avslutte årets jubileumsfestival med verdenspremieren på Richard Hoberts nye film. Kärleksbevis er en svært sjarmerende film om et skilsmisseoppgjør, som på elegant vis mikser, til tider ganske sort, humor med både varme og melankoli, og skilter med solide rolleprestasjoner fra sine flotte skuespillere sier festivaldirektør Tonje Hardersen 

– Haugesund IFF har alltid vært en av verdens best programmerte og velarrangerte filmfestivaler. Men Haugesund IFF er mer enn det, og er noe ekstra merkverdig i vår tid. Det er en personlig, intim og kreativ møteplass hvor samtalen mellom inviterte regissører, skuespillere, produsenter, distributører og publikum aldri er mer enn et cafébord unna. Det er en glede å igjen være invitert til filmcaféen på den norske stranden ved Atlanteren og verden, sier regissør Richard Hobert. 

– For ett år siden pitchet vi Hoberts sterke manus på Haugesunds co-produksjonsmarked. At vi nå har en ferdig film, med lysende regi og skuespillerprestasjoner som blir valgt til avslutningsfilm på Haugesunds 50. filmfestival er noe jeg som produsent er veldig stolt over. Forhåpentligvis liker Haugesundspublikumet filmen og gir filmen vår den trampolinen ut i filmverden dit filmen skal, sier produsent Håkan Hammarén. 
 

Skilsmisseoppgjøret går galt 

Thomas og Marie skal skilles og må møtes en siste gang for å tømme og selge sommerhuset. Ingen av dem vet noe om den andres egentlige intensjoner.  

Når en ung kvinne plutselig dukker opp med sin egen sjalusidrevne agenda blir det som skulle være en sivilisert slutt på et langt ekteskap til en knusende helg som skal snu opp ned på livene deres.  

Filmen får sin verdenspremiere i Haugesund under filmfestivalen.  

Returnerer til Haugesund 

Kärleksbevis er en psykologisk thriller med Rolf Lassgård (En mann ved navn Ove, 2015), Livia Millhagen og Hedda Rehnberg i hovedrollene. 

Filmen er skrevet og regissert av Richard Hobert (Fågelfangarens son, 2019, En enkel till Antibes, 2012, og Alla älskar Alice, 2001). Hobert har vært i Haugesund en rekke ganger tidligere. Første gang 1994 da hans film Höst i Paradiset vant Amanda som beste nordiske film, og senest i 2021 da Kärleksbevis var del av co-produksjonsmarkedet til New Nordic Films. 

Kärleksbevis er produsert av Håkan Hammarén for Fundament Film. Hammarén har tidligere blant annet produsert Emmy-nominerte 30 grader i februar. 

{{loaderText}}