Norwegian Archfest

NORWEGIAN ARCHFEST - NEW EUROPEAN BAUHAUS - I VÅRE NABOLAG

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg
Arkitekturfilmfestivalen Norwegian ArchFest blir arrangert for sjette gang søndag 18. – tirsdag 20. august 2024 og er et samarbeid mellom Haugesund kommune og Den norske filmfestivalen.

Program kommer vår 2024. 

Enhet for byutvikling i Haugesund kommune og Den norske filmfestivalen i Haugesund inviterer til arkitekturfilmfestivalen Norwegian ArchFest, i samarbeid med Holon arkitektur, Vikanes Bungumarkitekter, Arkipelet og Norconsult. Det blir tre dager med filmer, fest og foredrag den 18.-20.august, i byen midt mellom Bergen og Stavanger. Vi lover god stemning inne og ute, foredragsholdere fra fjern og nær, og gode filmopplevelser i sildabyen som står på hodet og byr på Hollywood-glamour. De 100 deltakerne som får delta deler en unik kollegial og faglig fokusert arkitekturopplevelse i en avslappet atmosfære. Filmene og foredragene skal utfordre, inspirere og motivere til å skape steder med fokus på bærekraft, estetikk og inkludering.

I år ser vi på, og søker å leve opp til, verdiene og prinsippene for New European Bauhaus – initiativet som kobler EUs European Green Deal med våre hverdagsliv og nabolag. Med overskriften «New European Bauhaus – i våre nabolag» søker Norwegian ArchFest å utvikle tverrfaglig dialog og erfaringsutveksling, fordi klimanøytralitet krever en samfunnsendring, en forståelse og vilje til å endre tidligere praksis.

Målet er på et menneskelig plan å forplikte oss til å skape attraktive steder med omsorg for planeten, forstå meningen med samarbeid, trives i steder som er karakterisert av harmoni, inspirasjon og synergi. Vi skal rydde i og fylle opp verktøykassa, og sitte igjen med mer pågangsmot til å skape gode nabolag sammen.

Målet med ArchFest er å treffes, være vitne til og reflektere sammen rundt aktuelle tema, slik at vi står hverandre nærmere i fremtidige samtaler der ulike perspektiv legges til grunn for konklusjoner. Foredragene skal gi påfyll og skape reaksjoner. Filmene skal gi rom for å fordøye og energi til å diskutere. Målet med arkitekturfilmfestivalen er å bevege og skape bevegelse. Basert på tidligere års erfaringer, alt ligger til rette for innholdsrike dager sammen.


Kontakt Norwegian Archfest: 

Kent Håkull, avdelingsleder, enhet for byutvikling, Haugesund kommune:                                 kent.geirmund.dagsland.hakull@haugesund.kommune.no, mob: 969 10 221

Arkiv: 

Program Norwegian ArchFest 2023

Program Norwegian ArchFest 2021

Program Norwegian Archfest 2022

{{loaderText}}