Ung film

Ung film 2023

Tid: 21. – 24. august Sted: Filmvisninger på Lille Maritim Pris: Gratis med Ung Film festivalpass. Fås i døren ved oppmøte

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

I år starter Den norske filmfestivalen opp en egen ungdomsfilmfestival, som har fått navnet Ung film, som vil arrangeres samtidig med hovedfestivalen i Haugesund 21. – 24. august. Ung film blir både programmert og styrt av ungdommene selv.Program:

Disse filmene vil bli vist under Ung film på Maritim kino. 

Rebel  mandag 21. august kl. 19.00. NB: Aldersgrense 15 år. Etter visningen er det åpningsfest med servering i festivalteltet ved Edda kino. 

Vesper tirsdag 22. august kl. 16.30, torsdag 24. august kl. 19.00. Q&A etter Vesper (tirsdag) med regissørene Kristina Buožytė og Bruno Samper.

Bullets tirsdag 22. august kl. 19.00, Q&A etter Bullets (tirsdag) med regissør Peter Pontikis. 

Ustyrlig onsdag 23. august kl. 19.15.  Q&A etter Ustyrlig (onsdag) med hovedrolle Emilie Kroyer Koppel.  

Torsdag 24. august kl. 21.30: Avslutningsfest i festivalteltet ved Edda kino, servering. Det blir også konkurranser under åpnings- og avslutningsfesten.

Alle arrangement og kinovisninger i Ung film programmet er gratis med eget Ung film festivalpass. Fås i døren ved oppmøte.    

– Vi har stor tro på at dette vil bli et populært tilbud under årets filmfestival. Dette er en gruppe som i liten grad har brukt filmfestivalen på fritiden, men de er vokst opp med både Cinemagi-programmet og skolevisninger og dermed godt kjent med festivalen, sier festivalsjef Tonje Hardersen.  

Arbeidet ledes av ungdomskoordinator Sofie Hagland Børseth, og programkomiteen består av Åsmund Lervik Tornli, Lea Marie Sandvik, Nahili Hussein, Grace Kwizera Pettersen, Dennis Amir Fredriksen og Lobna Kitouni. 

Festivalprogrammet vil bestå av 4 filmer og er et gratistilbud som passer for ungdom mellom 12-19 år. Festivalen planlegger også ekstraaktiviteter i samarbeid med andre fritidstilbud og ungdomshus. Et viktig prinsipp for den nye ungdomsfilmfestivalen vil være at den skal styres og delvis drives av ungdommer selv, i et såkalt medvirkningstiltak. Haugesund kommune har støttet prosjektet økonomisk. 

– For Haugesund kommune er barn og unge viktige publikummere som vi skal ta på alvor. Vi må gi barn og unge samme kvalitet som vi gir til voksne, og ikke minst er det viktig at de er med på å bestemme sitt eget kulturtilbud, sier Simon Næsse, direktør for kultur, idrett og frivillighet. 

Ungdomsfilmfestivalen er ledd i Den norske filmfestivalens satsing på barn og unge, og blir et naturlig tillegg til Haugesund barnefilmkonvent og barnehageprogrammet Min første filmfestival. 

Kontakt: 

Ungdomskoordinator, Ung film

Sofie Hagland Børseth

Mobil: +47 45 83 35 60

sofie@filmfestivalen.no


{{loaderText}}