Ung film

Ung film

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

I år starter Den norske filmfestivalen opp en egen ungdomsfilmfestival, som har fått navnet Ung film, som vil arrangeres samtidig med hovedfestivalen i Haugesund 19. – 25. august. Ung film blir både programmert og styrt av ungdommene selv.

– Vi har stor tro på at dette vil bli et populært tilbud under årets filmfestival. Dette er en gruppe som i liten grad har brukt filmfestivalen på fritiden, men de er vokst opp med både Cinemagi-programmet og skolevisninger og dermed godt kjent med festivalen, sier festivalsjef Tonje Hardersen.  

Arbeidet ledes av ungdomskoordinator Sofie Hagland, og programkomiteen består av Åsmund Lervik Tornli, Lea Marie Sandvik, Nahili Hussein, Grace Pettersen, Dennis Amir Fredriksen, Nikolai Hjørdie og Lobna Kitouni. 

Festivalprogrammet vil bestå av 4 - 6 filmer og skal være et gratistilbud for målgruppen. Festivalen planlegger også ekstraaktiviteter i samarbeid med andre fritidstilbud og ungdomshus. Et viktig prinsipp for den nye ungdomsfilmfestivalen vil være at den skal styres og delvis drives av ungdommer selv, i et såkalt medvirkningstiltak. Haugesund kommune har støttet prosjektet økonomisk. 

– For Haugesund kommune er barn og unge viktige publikummere som vi skal ta på alvor. Vi må gi barn og unge samme kvalitet som vi gir til voksne, og ikke minst er det viktig at de er med på å bestemme sitt eget kulturtilbud, sier Simon Næsse, direktør for kultur, idrett og frivillighet. 

Ungdomsfilmfestivalen er ledd i Den norske filmfestivalens satsing på barn og unge, og blir et naturlig tillegg til Haugesund barnefilmkonvent og barnehageprogrammet Min første filmfestival. 

{{loaderText}}