Å øve til Haugesund

«Å øve» får sin verdenspremiere i Haugesund

Verdenspremiere for Å øve 

<i>Å øve.</i> Foto: Henrik L. Andersen

Å øve. Foto: Henrik L. Andersen

Å øve er Laurens Pérols debutfilm, og får sin verdenspremiere i Haugesund under Den 51. norske filmfestivalen.  

Trine nekter å fly. Når den 18 år gamle klimaaktivisten og trompettalkentet blir invitert til en audition i Operahuset i Oslo har hun kun noen dager på å reise de over 1500 km fra Lofoten til hovedsstaden. Tro til sine prinsipper prøver Trine å haike, og legger med det sin lit til en rekke fremmede som plukker henne opp på veien. På en reise gjennom det værharde og vakre landskapet i Norge blir hennes lidenskap for både musikken og miljøet satt på prøve.  

– Det er en stor ære å få lov til å vise min spillefilmdebut Å Øve på Den Norske Filmfestivalen! Filmen handler om et tema som jeg anser som svært viktig, og som jeg håper vil kunne få oppmerksomhet gjennom festivalens rekkevidde. Utvalget er en stor anerkjennelse til alle involverte og deres fantastisk verk, og vi gleder oss meget til å starte filmens reise i Haugesund, forteller filmens regissør Laurens Pérol.  

Et friskt pust 

– Laurens Pérol gir oss et friskt pust med den engasjerende filmen Å Øve. Han skaper en sympatisk og tøff protagonist som drar på en usedvanlig reise gjennom vårt vidstrakte land. Det er få filmer som makter å være såpass grønne i både produksjonen og i tematikken, men som likevel forteller en nyansert og mangfoldig historie, forteller assisterende programsjef Christian Høkaas ved Den norske filmfestivalen.  

Pérols ambisjon med produksjonen var å videreføre budskapet til filmen, og filmen ble dermed produsert uten bruk av fly og med spesiell fokus på bærekraft. Dette innebærer for eksempel mange transnasjonale turer med nattog av crew/cast, gjenbruk av kostyme/rekvisitter og dumpstret mat.

{{loaderText}}