Audentia-juryen

Dette er Audientia-juryen

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Vi er stolte av å presentere juryen for Audentiaprisen 2024. Prisen, som består av 30 000 euro, har blitt initiert av Eurimages som del av en rekke tiltak for å fremme likestilling i den europeiske filmindustrien. 

Juryen består av Iram Haq, Ståle Stein Berg og Benedicte Danielsen. 

Iram Haq er en norsk regissør og skuespiller med pakistansk bakgrunn. Hennes filmografi inkluderer Jeg er din (2013), samt Norges Oscarkandidat og kritikerroste Hva vil folk si (2017), en semibiografisk historie om kulturell konflikt. Haqs arbeid er hyllet for sin emosjonelle dybde og autensitet.  

Ståle Stein Berg er utviklingssjef for Maipo, og har tidligere jobbet som filmkonsulent for Norsk filminstitutt. Han var utdannet manusforfatter fra Den norske filmskolen i 2000 og har skrevet manus på To liv (2012), Vinterkyss (2005) og TV-serien Okkupert (2017). 

Benedikte Danielsen er Produksjonsfaglig rådgiver for spillefilm, samproduksjon og internasjonal finansiering for Norsk filminstiutt og representant for Eurimages.  

Audentia, som betyr mot og tapperhet på latin, reflekterer nødvendige kvaliteter for kvinner som ønsker en karriere i filmregi. Med Audentiaprisen ønsker Eurimages å hedre kvinner som har motet til å ta det valget, ved å gi arbeidet deres større synlighet og inspirere andre kvinner til å følge i deres fotspor.   

Stauetten er designet av kunstner Ewa Rossano. 

{{loaderText}}