Avslutningsfilmen er klar

«Viktor mod verden» avslutter filmfestivalen

Viktor mod verden blir avslutningsfilm på Den 51. norske filmfestivalen i Haugesund 

Foto: Morten Rygaard

Foto: Morten Rygaard

Den danske komedien Viktor mod verden får æren av å avslutte Den 51. norske filmfestivalen, torsdag 24. august. 

– Jeg gleder meg stort til å kunne presentere denne danske sjarmbomben til vårt publikum i Haugesund! Viktor mod verden er en sjeldent vellaget komedie, som imponerer med sin gode timing og flotte skuespillerprestasjoner. Ekstra morsomt er det å ønske regissør Christian Arhoff tilbake til Haugesund etter hans første besøk med sin eksamensfilm i 2019, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen. 

Viktor mod verden handler om en mann som vet så og si ingenting, og som får oppleve verden slik vi kjenner den. Jeg ville gjerne gjøre narr av de tingene vi alle gjør, sosiale regler og grenser, som holder oss adskilt fra hverandre og som forhindrer oss i å være den vi virkelig er. Jeg mistet mine foreldre i det jeg skulle flytte hjemmefra og satt igjen med mange spørsmål som jeg aldri fikk stilt. Derfor er det noen ganger regler som alle kan, utenom meg. Slik som Viktor. Men nå, i stedet for å prøve å forfalske det, prøver jeg å være ærlig og omfavne det, forteller regissør Christian Arhoff.  

Forviklinger i forsikringsbransjen 

Viktor mod verden er en hjertevarm komedie om Viktor (30), som aldri har vært noe sted. Når hans mor dør, finner han ut at hans far, Charlie, fortsatt er i live. Viktor har vokst opp med troen på at Charlie er en berømt jazzmusiker, men i virkeligheten jobber han i et forsikringsselskap, og Viktor skaffer seg en jobb der for å komme nærmere ham.  

Her møter han Josefine, en utrolig uheldig mellomleder hvis liv har vært ett eneste langt uhell. Når fremtiden til selskapet plutselig begynner å dreie seg rundt Viktor må han ta et valg. Skal han fortsette å glede sin far, eller å være ærlig med seg selv?  

Returnerer til Haugesund 

Viktor mod verden er Christian Arhoffs første spillefilm, og er basert på kortfilmen Viktor på månen. Arhoff deltok med denne i 2019 i Next Nordic Generation, Den norske filmfestivalens konkurranseprogram for avgangsfilmer.  

I hovedrollene finner vi Nicolai Jørgensen (Doggystyle (2018–2022), Viktor på månen (2020) og Carmen Curlers (2022)) og Nicolas Bro (Adams epler (2005), Rettferdighetens Ryttere (2020) og Riket Exodus (2022)). 

{{loaderText}}