Film- og konferanseprogrammet til ArchFest er klart

Regissørene Jaap Veldhoen, Kristoffer Hegnsvad og Jérome Picard vil gjeste festivalen

Film- og konferanseprogrammet til ArchFest er klart

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Film- og konferanseprogrammet til Norwegian ArchFest er klart, og og vi gleder oss til å ta i mot regissørene Jaap Veldhoen, Kristoffer Hegnsvad og Jérome Picard som gjester festivalen. ArchFests sine filmvisninger er åpen for alle festivalens deltakere, mens selve konferanseprogrammet krever en egen påmelding. I år fokuserer Norwegian ArchFest på to store endringer av tankesett og fremtidsperspektiv innen arkitektur og planlegging – aldersvennlige og sirkulære løsninger.

Dokumentarfilmskaper Kristoffer Hegnsvad er også filmkritiker og forfatter, og har blant annet utgitt en monumental bok om Werner Herzog. Han har regissert Soviet Bus Stops, som tar oss med på en reise til disse arkitektoniske perlene fra Sovjet-tida og som nå er på vei til å forsvinne.

Filmfotograf Jaap Veldhoen debuterer som som regissør med dokumentaren Proof of the Pudding, som følger transformasjonen av det ikoniske kontorbygget Centraal Beheer i Apeldoorn, tegnet av arkitekten Herman Hertzberger.

Arkitekten Jérome Picard er en av grunnleggerne av arkitektfirmaet Local, og har laget kortdokumentaren Gråttgull Bergen, hvor vi møter seniorer i Bergen og ser på ulike boformer for en aldrende befolkning. Filmen vises sammen med Where we grow older. 

De øvrige filmene i Norwegian ArchFest er årets Gullbjørn-vinner On the Adamant og japanske Plan 75.

Se komplett program her

{{loaderText}}