Filmfestivalutstilling

FESTIVALUTSTILLING

Tid: Søndag 18. august kl. 18.00 Sted: Haugesund billedgalleri Pris: Gratis

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Haugesund kunstforening, Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri og Den norske filmfestivalen har gleden av å presentere Steffen Kverneland som filmfestivalutstiller 2024. Kverneland har i mange tiår vært en av de fremste tegnerne i Norge, og har høstet mange priser og lovord for sine arbeider.

Steffen Kverneland (f. 1963) er født og oppvokst i Haugesund og bosatt i Oslo siden 1987. Han har et omfattende kunstnerskap bak seg innen både billedkunst, avistegning, illustrasjon og tegneserier. De siste 20 årene har han hovedsakelig arbeidet med illustrasjon og tegneseriebøker.  

Blant hans mest kjente utgivelser er den kritikerroste «Olaf G.» om den norske tegneren Olaf Gulbransson, laget i samarbeid med Lars Fiske i 2004. I 2013 kom tegneseriebiografien «Munch», som han mottok en rekke priser for, bl.a. Brageprisen i klassen for sakprosa som første tegneseriebok og som NRK kåret til en av de ti viktigste bøkene de siste ti år. I 2018 kom «En frivillig død», som tok for seg farens selvmord i 1981, og hvordan dette har preget ham siden. Denne boken fikk han senere Bibliotekets litteraturpris for. I 2021 kom «Brillegeit», med et både humoristisk og sårt tilbakeblikk på Kvernelands oppvekst i Haugesund. Høsten 2023 kom «Skygger», som skiller seg fra de andre bøkene hans med gjennomgående store, realistiske akvareller og korthogde tekster med en melankolsk undertone, der hverdagslykken når som helst kan knuses av sykdom, krig eller død.  

Kverneland har mottatt en rekke priser i inn- og utland, er oversatt til 11 språk og innkjøpt av bl.a. Nasjonalmuseet, Nasjonalbiblioteket og Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri. På utstillingen vil han vise en rekke originaler fra hovedverkene sine. 

Den årlige Filmfestivalutstillingen blir til gjennom et samarbeid mellom Haugesund kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri. Vi gleder oss til utstillingsåpningen i august! 

Mer informasjon om kunstneren: https://snl.no/Steffen_Kverneland  

Utstillingen åpner søndag 18. august og varer til 22. september 2024.  

{{loaderText}}