Filmfestivalutstilling

FESTIVALUTSTILLING

Tid: Søndag 20. august kl. 18.00 Sted: Haugesund billedgalleri Pris: Gratis

Haugesund kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri har gleden av å presentere årets filmfestivalutstilling.  Ann Cathrin November Høibo er filmfestivalutstilleren 2023

Ann Cathrin November Høibo på atelieret. Foto: Rima Otilia Qvale

Ann Cathrin November Høibo på atelieret. Foto: Rima Otilia Qvale

Haugesund kunstforening, Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri og Den norske filmfestivalen har gleden av å presentere Ann Cathrin November Høibo som filmfestivalutstiller 2023. Høibo har fått stor oppmerksomhet for å kombinere billedvever med andre tekstiler, objekter og skulpturer og hun regnes blant de mest fremadstormende kunstnerne i sin generasjon.

Ann Cathrin November Høibo er født i Kristiansand i 1979, hvor hun bor og arbeider. Hun er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo (2005-2011) og Städelschule, Frankfurt am Main (2010-2011). Høibo jobber i et variert kunstnerisk formspråk, som kan ta form som installasjoner basert på vev- og tekstilarbeider, gjerne i kombinasjon med utradisjonelle materialer og readymades.

Ann Cathrin November Høibo viser for tiden en kritikerrost utstilling i Kristiansand kunsthall. Hun har også bak seg soloutstillinger på bla. Henie Onstad Kunstsenter (2012), Kristiansand Kunsthall (2013) og Kunstnerforbundet (2017). Hun er representert av galleriene STANDARD Oslo og Carl Freedman Gallery i London, der hun har hatt flere utstillinger. I tillegg har hun deltatt på en lang rekke gruppeutstillinger nasjonalt og internasjonalt, deriblant Kunsthall Stavanger (2018), Turner Contemporary i Margate, England (2017), Bergen Kunsthall (2016), Astrup Fearnley Museet (2015) og White Columns, New York (2013).

Den årlige Filmfestivalutstillingen blir til gjennom et samarbeid mellom Haugesund kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri. Vi gleder oss til utstillingsåpningen i august!

Mer informasjon om kunstneren: https://koro.no/anne-cathrin-november-hoibo/

Utstillingen åpner søndag 20. august og varer til 24. september 2023.

{{loaderText}}