Her strømmer du Amandanominasjonene

Hvilken film skal du se i kveld?

Her kan du se de Amandanominerte filmene

Ellos eatnu – La elva leve. Foto: Mer Film

Ellos eatnu – La elva leve. Foto: Mer Film

Amandanominasjonene for i år er klare, og har du ikke fått sett alle de nominerte filmene er dette en gylden anledning. Vi har nemlig samlet alle stedene du kan strømme filmene. 

Krigsseileren 

Krigsseileren er et storslått drama som forteller historien om de over 30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig, og er nominert til følgende priser: 

Beste kostyme, Beste kvinnelige birolle (Ine Marie Wilmann), Beste mannlige skuespiller (Kristoffer Joner og Pål Sverre Hagen), Beste mannlige birolle (Leon Tobias Slettbakk), Beste foto og Beste visuelle effekter.  

Se den her: 

Netflix (Som miniserie) 

Ellos eatnu – La elva leve  

Ellos eatnu – La elva leve er et historisk drama om Alta-aksjonen og kampen for samiske rettigheter på slutten av 1970-talle, og er nominert for beste kostyme, Beste scenografi/produksjonsdesign, Beste mannlige birolle (Gard Emil), Beste manus, Beste originalmusikk, Beste klipp, Beste regi og Beste norske kinofilm. 

Du kan se Ellos eatnu – La elva leve her: 

Apple TV

TV2 play 

Vega hjemmekino 

YouTube

Syk pike 

Syk pike er en uromantisk sort komedie om Signe og Thomas som er i et usunt, konkurransepreget forhold. Det tar en ondskapsfull vending da Thomas karriere som samtidskunstner begynner å ta av. Syk pike er nominert til Beste sminke, Beste kvinnelige hovedrolle (Kristine Kujath Thorp), Beste manus, Beste klipp og Beste norske kinofilm. 

Se Syk pike her:

Allente 

Blockbuster 

SF Anytime 

Telia play 

Vega hjemmekino 

Viaplay 

Munch 

Munch er en gripende, original og løfterik flettverksfilm, som tar for seg fire definerende perioder i Edvard Munchs liv, som er nominert til Beste kostyme og Beste sminke. 

Du kan se filmen her: 

Viaplay 

Forbannelsen 

Året er 1918 og spanskesyken herjer. Etter flere år som misjonær på Madagaskar, vender en pastor hjem til familien i Norge for å starte en menighet. Ved hjelp av et lokalt gruvekompani starter han arbeidet med å bygge en kirke, men plassen viser seg å være en gammel sør-samisk gravplass. Når det besluttes at levningene skal fjernes begynner en ubestemmelig kraft å hjemsøke nybyggerne.

Forbannelsen er nominert til Amandaprisen for Beste sminke, Beste scenografi/produksjonsdesign, Beste kvinnelige birolle (Anna Filippa Hjarne), Beste foto og Beste lyddesign.

Se den her: 

Allente 

Blockbuster 

Netflix 

SF Anytime 

Telia play 

TV2 play 

Viaplay 

Kampen om Narvik 

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Kampen om Narvik er nominert til Beste scenografi/produksjonsdesign, Beste kvinnelige skuespiller (Kristine Hartgen), Beste foto, Beste lyddesign og Beste visuelle effekter.

Du kan se den her: 

Allente 

Blockbuster 

SF Anytime 

TV2 play 

Vega hjemmekino 

Viaplay 

Den siste våren 

Den siste våren er et oppvekstdrama lagt til en liten bygd i Nord-Norge hvor Eira lever i skyggen av sin brilliante og rebelske eldre søster Vera. Noe er i ferd med å skje med Vera. For å forstå hva, begynner Eira å lesedagboken hennes. Hun trer inn i Veras univers av intenst lys, glitter, mytologi og et håp om en vakrere verden. Men dagboken avslører også et mørke Eira ikke vet hvordan hun skal takle.

Den siste våren er nominert til Beste kvinnelige skuespiller (Ruby Dagnall), Beste originalmusikk, Beste regi og Beste norske kinofilm. 

Se den på kino. Finn en visning nær deg på Filmweb

Norwegian Dream 

Robert (19 år) flytter fra Polen til Norge for å jobbe på en laksefabrikk for å tjene penger til seg og moren sin. Der forelsker han seg i norske Ivar (19 år), et forhold han må holde skjult for de konservative polske arbeiderne han jobber og bor sammen med. Når det bryter ut en streik blant arbeiderne på fabrikken blir Ivar med og støtter polakkene. Nå må Robert velge mellom penger eller kjærlighet.

Norwegian Dream er nominert til Beste mannlige skuespiller (Hubert Miłkowski), Beste manus og Beste regi.

Du kan se den her: 

Viaplay

YouTube

Storm 

Alenemoren Elin forsøker å stable livet på plass etter tapet av mannen. På fisketur med barna rammes den lille familien av nok en ulykke. Lokalsamfunnet slår ring om dem, men så begynner det å gå noen alvorlige rykter om hva som egentlig har hendt. Det tvinger Elin ut i en desperat kamp. 

Storm er nominert til Beste kvinnelige birolle (Ane Skumsvoll) og Beste lyddesign.

Se den her: 

Allente 

Blockbuster 

Netflix 

SF Anytime 

Telia play  

Vega hjemmekino 

Viaplay 

Dancing Queen 

Mina (12) blir hodestups forelsket når danseren Edvin begynner i parallellklassen. Når de inviterer til en audition for et nytt dansecrew, øyner Mina sin sjanse. Men i forelskelsesrusen er det én ting hun har glemt: Hun kan ikke danse!

Dancing Queen er nominert til Beste barnefilm.

Du kan se den her: 

Allente

SF Anytime

Titina 

Titina startet livet som eierløs og sulten gatehund i Romas bakgater, men ble verdens mest berømte hund! Hun var med på å erobre Nordpolen, sammen med Roald Amundsen og italieneren Umberto Nobile. Etter bragden fikk Titina komme på besøk til Keiseren av Japan og til Det hvite hus (der hun tisset på teppet!).

Titina er nominert til Beste barnefilm og Beste originalmusikk. 

Du kan se den her: 

Allente 

Blockbuster 

SF Anytime 

Telia play 

TV2 play 

Folk og røvere i Kardemomme by 

Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil. 

Folk og røvere i Kardemomme by er nominert til Beste barnefilm. 

Se den her:

Allente 

Blockbuster 

SF Anytime 

Viaplay 

Thomas mot Thomas 

Thomas mot Thomas handler om en kvantefysiker er i ferd med å løse et av universets største gåter, men i det altoppslukende arbeidet begynner versjoner av han selv fra parallelle virkeligheter å konfrontere han med det vanskeligste spørsmålet; hvordan være en tilstedeværende far for sin egen sønn. 

Filmen er nominert til prisen for Beste klipp. 

Se den her: 

Allente 

Blockbuster 

SF Anytime 

Telia play 

TV2 play 

Vega hjemmekino 

Viaplay 

Vikingulven 

Vikingulven er en klassisk varulvfilm i en helt ny innpakning. Det er også Norges første varulvfilm!

Filmen er nominert til Beste visuelle effekter. 

Se den her:

Netflix 

Natt 

Legen Emma får beskjed om at hun kun har få måneder igjen å leve. Hun er alenemor for to små barn og må rydde opp i livet sitt før hun dør, for å hindre at barna faller i hendene på hennes voldelige eksmann. 

Natt er nominert for Beste mannlige birolle (Henrik Rafaelsen).

Se den på kino. Finn en visning nær deg på Filmweb

Brødrene Johansen 

Brødrene Johansen er en dokumentar om brorskap og tilhørighet. En varm og litt annerledes oppvekstfortelling, der bygdemenn blomstrer, både ved å bryte og bevare tradisjoner.

Brødrene Johansen er nominert for Beste dokumentarfilm.

Se den på kino. Finn en visning nær deg på Filmweb

Kodenavn: Nagasaki 

Marius Lunde ble født i Japan i 1985. I 1989 flyttet han til Norge sammen med sin norske far og japanske mor, men etter et år reiste moren tilbake til Japan, og kuttet all kontakt med familien. Kodenavn: Nagasaki skildrer Marius’ forsøk på å reetablere kontakten med moren i voksen alder og forstå hvorfor hun forlot ham, og den gjør det på svært utradisjonelt vis: Med seg på reisen til Japan har han nemlig bestekompisen og filmskaperen Fredrik S. Hana, og sammen gjør de jakten på Marius’ forsvunne mor til en lek med filmatiske virkemidler og en reise gjennom filmsjangre, fra film noir til tegnefilm. 

Filmen er nominert i kategorien Beste dokumentarfilm.

Se den her:

Vega hjemmekino 

Altibox

Filmbib

Den siste filmen 

Den siste filmen er en livsbejaende dokumentar om de største rebellene i norsk filmhistorie: Wam og Vennerød.

Filmen er nominert til Beste dokumentarfilm. 

Se den på kino. Finn en visning nær deg på Filmweb

{{loaderText}}