Høstgule blader åpner NNF

Åpningsfilmen for New Nordic Films 2023 blir Aki Kaurismäkis «Høstgule blader».

Høstgule blader åpner New Nordic Films 2023 

<i>Høstgule blader</i>

Høstgule blader

Åpningsfilmen for New Nordic Films 2023 blir Aki Kaurismäkis Høstgule blader.

– Vi er stolte av å åpne New Nordic Films med Høstgule blader av en av Nordens store auteurer Aki Kaurismäki. Høstgule blader er en hjertevarm og romantisk film satt i et tidløst sted, men med et bakteppe av Russlands invasjon av Ukraina. Filmen er morsom ærlig og uironisk, og vi blir så glade i filmens litt skakke helter og heier på at de skal finne sammen, sier programsjef for New Nordic Films Gyda Velvin Myklebust, som er spesielt glad over at filmens hovedrolleinnehaver Jussi Vatanen kommer til åpningen!

Høstgule blader forteller historien om to ensomme mennesker (Alma Pöysti og Jussi Vatanen) som møter hverandre ved en tilfeldighet i Helsinkinatten og prøver å finne den første, eneste og største kjærligheten i sitt liv. Stien mot målet blir hindret av mannens alkoholisme, tapte telefonnumre, mangel på personlig informasjon og livets generelle tendens til å plassere hindre i veien for de som søker lykke. 

Denne nedtonede tragikomedien er den fjerde delen av Kaurismäkis arbeiderklassetetralogi (Skygger i paradis (1986), Ariel (1988) og Piken fra fyrstikkfabrikken (1990))

Høstgule blader vant juryprisen ved filmfestivalen i Cannes i 2023. 

{{loaderText}}