Ny runde for Ung film!

Ung film har fått støtte til gjennomføring i 2024.

Ny runde for Ung film!

Foto: Grethe Nygaard/DNF2023

Foto: Grethe Nygaard/DNF2023

Nytt av året under Den norske filmfestivalen var ungdomsfilmfestivalen Ung film - en festival i festivalen som ble både programmert og arrangert av ungdommene selv.

Årets programutvalg besto av Åsmund Lervik Tornli, Lea MarieSandvik, Nahili Hussein, Grace Kwizera Pettersen, Dennis Amir Fredriksen og Lobna Kitouni, som igjen ble ledet av ungdomskoordinator Sofie Hagland Børseth. Den aller første Ung film ble en stor suksess! Det ble vist fire ulike filmer med innledninger og gjestebesøk, og arrangert både åpnings- og avslutningsfest for om lag 90 ungdommer.

Nå har Ung film fått støtte fra Norsk filminstitutt til økt innsats i 2024, og festivalen starter derfor jakten på nye ungdommer til programutvalget på nyåret.

– Vi er kjempeglade for å kunne fortsette suksessen Ung film! Dette er en stor anerkjennelse av den jobben våre fantastiske ungdommene la nedi årets festival, og vi vet at de imponerte stort da de presenterte Ung film under Haugesund barne- og ungdomsfilmkonvent i august, sier festivalens administrative leder Nina Samdal.

Ungdomsfilmfestivalen er et ledd i Den norske filmfestivalens satsing på barn og unge, og et naturligtillegg til Haugesund barne- og ungdomsfilmkonvent og barnehageprogrammet Min første filmfestival. Det er et uttalt mål å gradvis øke tilbudet og omfanget av Ung film til å nå bredt ut på Haugalandet, og på sikt inkludere flere kunstuttrykk som eksempelvis spill og egenproduserte filmproduksjoner. 

Les mer om Ung film: her

{{loaderText}}