Stortingspresidenten til Haugesund

Stortingspresident Masud Gharahkani får æren av å erklære Den 51. norske filmfestivalen for åpen.

Stortingspresident Masud Gharahkhani vil åpne Den 51. norske filmfestivalen i Haugesund 

Foto: Stortinget

Foto: Stortinget

Stortingspresident Masud Gharahkani får æren av å erklære Den 51. norske filmfestivalen for åpen 20. august 2023. Den offisielle åpningen av festivalen etterfølges av åpningsfilmen Hør her’a!, Kaveh Tehranis regidebut, på Edda kino. 

– Det er en ære å få åpne Den norske filmfestivalen i Haugesund. Film er en helt sentral del av kunst- og kulturlivet. Formålet til en film kan være mye; å underholde oss, opplyse oss eller rette kritisk søkelys mot utfordringer i samfunnet. Derfor er film også en viktig del av vårt levende demokrati. Jeg gleder meg til åpningen, og til å se film sammen med et engasjert publikum!, sier Stortingspresidenten. 

Beæret 

– Vi er beæret over at stortingspresident Masud Gharahkhani vil åpne årets filmfestival, og gleder oss stort til å ta imot ham på den røde løperen i Haugesund! Det er stor stas for filmfeltet at vi har en stortingspresident som tar seg tid til å møte bransjen i Haugesund og jeg er sikker på at vil sette stor pris på årets åpningsfilm Hør her’a!, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen. 

{{loaderText}}