Todd & Super-Stella åpner Cinemagi

Kortfilmen Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet vil bli vist som forfilm.

Todd & Super-Stella åpner Cinemagi 2024

Bilde: Fra Todd & Super-Stella

Bilde: Fra Todd & Super-Stella

Den norske filmfestivalen er glade over å kunne offentliggjøre at Todd & Super-Stella åpner familieprogrammet Cinemagi i Haugesund lørdag 17. august. På rød løper vil regissør Mari Monrad Vistven ha med seg dokumentarens stjerner Todd og Stella. Kortfilmen Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet vil bli vist som forfilm. 

– Det er stor ære at filmen vår åpner Cinemagi! Vi jobber for å gi barn filmer som både underholder og som de kan speile seg i, og vi gleder oss til å vise Haugesundspublikummet filmen, sier regissør Mari Monrad Vistven. 

Todd & Super-Stella er noe så sjeldent som en norsk dokumentar for barn. Den maler et nært og unikt bilde av alle barndommens fasetter, sett gjennom barnas egne øyne. Regissøren bruker animasjon i korte sekvenser for å bedre illustrere barnas følelser.  

– Det er veldig stas å åpne Cinemagi med Todd & Super-Stella og kortfilmen Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet! Todd & Super-Stella er en unik film om oppvekst og søskenskap, mens Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet er en fantasifull og leken kortfilm. Dette er filmer som kommer til å begeistre vårt publikum, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen. 

Om Todd & Super-Stella 

Stella irriterer seg over alt storebror Todd kan. Todd drømmer om å selge Stella. 

Stella misliker alt hun ikke kan, alt som gjør vondt og alt som er skummelt. I tillegg har Stella en livlig fantasi, som kverner ut skremmende bilder. Det hjelper ikke at storebror Todd klarer det meste, og vil konkurrere, det ender alltid med krangel. Stella er lei av å være både yngst og minst. Men, det er ikke lett for Todd å være størst og eldst, heller.  
 

Se filmens trailer HER

Om Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet 

Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet blir vist som forfilm før Todd & Super-Stella, og er en actionkomedie i kortformat. Mathilde på fem år skal snart få gjester, og far ber henne rydde i lekebilene sine. Men Mathilde vil heller ha billøp på stuegulvet med fantasivennene Morgenfugl og Murmeldyr.   

– Det er en kjempeære å få lov til å ha premiere på Filmfestivalen. Når vi i tillegg får være en del av åpningsprogrammet til Cinemagi føles det som om kortfilmen vår får en perfekt start på livet, sier regissørene Annette Saugestad Helland og Johan Kaos. Dette er den andre kortfilmen om Morgenfugl og Murmeldyr og er ni minutter lang. 

– Film for barn er den aller viktigste filmen. Små barn fortjener også kvalitetsinnhold, ikke bare er innholdsfabrikker basert på store merkevarer. Med Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet ønsker vi å ta de minste barna på alvor, og servere en actionfilm fullpakka med adrenalin, eksplosive bilstunts og trusefallskjermer. Og gode, myke venner, sjokoladeslikkepotter og seier over de voksne, fortsetter regissørene.  

Bak kamera 

Todd & Super-Stella er produsert av Ingvil Giske i Medieoperatørene, som står bak blant annet Kunstneren og tyven, Krigere og Ibelin. Filmen distribueres av Euforia, og får sin ordinære premiere 25. oktober 2024.  

Regissør Mari Monrad Vistven har jobbet som filmskaper for norske og engelske TV-produksjoner i snart 20 år. Hun produserte blant annet Bortebane, som var nominert til både Beste barnefilm og Folkets Amanda i 2021. 

Kajsa Næss ved Mikrofilm har laget de animerte sekvensene.  

Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet er produsert av Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen for Mikrofilm AS. Duoen står bak produksjoner som Titina som i 2023 var nominert til Amandapriser for Beste barnefilm og Beste originalmusikk.  

Johan Kaos er regissør på live action-delen av filmen og ble i 2022 Amandanominert til Beste kortfilm for Robin og planeten.  

Annette Saugestad Helland er visuell kunstner, illustratør og animatør, og står blant annet bak bokserien om Superpappa og Pelé

Cinemagi 
Cinemagi er en del av Den norske filmfestivalen i Haugesund sitt offisielle program, og har begeistret barne- og familiepublikummet i Haugesund i 47 år. Cinemagi omfavner alt fra gode filmopplevelser til småbarn som er på kino for første gang til å gi 12-13 åringer muligheten til å oppdage mangfoldet i dagens filmunivers. Programmet omfatter også filmfestivalens skolevisninger og når ut til rundt 7000 barn og unge på Haugalandet i løpet av festivaluken.  

{{loaderText}}