Vejen hjem åpner New Nordic Films

Charlotte Sielings drama Vejen hjem får sin verdenspremiere i Haugesund som åpningsfilm for New Nordic Films 2024.

Vejen hjem får sin verdenspremiere i Haugesund 

Foto: Toolbox Films

Foto: Toolbox Films

Charlotte Sielings drama Vejen hjem får sin verdenspremiere i Haugesund som åpningsfilm for New Nordic Films 2024.  

– Vi er glade for å ha verdenspremiere på Charlotte Sielings nye film, Vejen hjem som åpningsfilm for den 30. utgaven av New Nordic Films. Denne spennede dansk/norsk/tyske co-produksjonen vil få publikum helt ytterst på kinosetet. Nikolaj Lie Kaas gjør en fantastisk jobb i hovedrollen, og vi håper at denne visningen vil starte en god, verdensomspennende distribusjon på denne filmen, sier Line Halvorsen, programsjef for årets utgave av New Nordic Films.  

– Vi er veldig stolte over av Vejen hjem får sin verdenspremiere i Haugesund under åpningen av New Nordic Films og vi gleder oss til å vise filmen for publikum sammen med vår trofaste norske co-produsent, Gudny Hummelvoll, sier produsentene Signe Leick Jensen og Morten Kaufmann. 

– Jeg er veldig glad for at Vejen hjem blir åpningsfilmen på New Nordic Films i Haugesund. Denne filmen betyr mye for meg, og jeg håper virkelig at det nordiske publikummet, og verden, vil omfavne denne far-sønn-historien sattt i et miljø så annerledes enn vårt, men fortsatt del av vår virkelighet. Takk for at dere omfavner oss, sier regissør Charlotte Sieling. 

Vejen hjem 

Hvor langt er du villig til å gå for å redde de du elsker? Det er dette spørsmålet Christian (Nikolaj Lie Kaas) blir konfrontert med når han smugles inn i Syria i en desperat søken etter sønnen sin, Adam. Vi følger ham på en dødelig og sjelegranskende reise inn i et brutalt, krigsherjet land. Etterhvert går det opp for Christian at han må være villig til å ofre alt han tror på for å bli gjenforent med sin sønn. Vejen hjem er et mektig og gripende drama om maktesløshet, tilgivelse og kjærligheten for våre barn.  

Vejen hjem er produsert av Toolbox films og co-produsert av Hummelfilm. Internasjonalt salg håndteres av Level K. Filmen har mottatt produksjonsstøtte fra Dansk filminstitutt.  

New Nordic Films er Den norske filmfestivalens filmmarked, og arrangeres i år for 30. gang 20. – 23. august, og har siden oppstarten vært en viktig markedsplass for alle som er interessert i nordisk film. New Nordic Films åpningsfilm er åpen for alle.  

{{loaderText}}