Verdenspremiere – NOK

Odd Einar Ingebretsens spillefilmdebut får sin verdenspremiere i Haugesund.

Nok blir avslutningsfilmen

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Odd Einar Ingebretsens spillefilmdebut Nok får sin verdenspremiere i Haugesund, som årets avslutningsfilm.  

En mor-datter-relasjon går brått mot slutten når moren en dag forteller at hun ikke lenger ønsker at de skal ha kontakt. Vi følger dem gjennom det som blir deres siste samtale.  

Filmen vil få sin verdenspremiere som avslutningsfilm under Den norske filmfestivalen torsdag 22. august, og filmskaper Odd Einar Ingebretsen vil være til stede på rød løper sammen med filmens skuespillere Ine Wilmann og Anneke von der Lippe. 

– Det er veldig stas at filmen får premierevisning i Haugesund, det betyr mye for meg. Gleder meg til å vise filmen for et publikum, og er naturligvis spent på hvordan den tas imot, sier regissør og produsent Odd Einar Ingebretsen.  

Filmen er spilt inn i Wenche Selmers hus i Oslo. Huset ble bygget i 1963 og regnes som et hovedverk innenfor norsk boligarkitektur. 
 
– Vi er utrolig glade for at Nok blir avslutningsfilmen i Haugesund. Det er et tett og intenst kammerdrama, som trekker deg inn med sine fantastiske skuespillerprestasjoner, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen. 

Nok 

Pia (Ine Wilmann) sitter i bilen og er på vei til sin mor, spilt av Anneke von der Lippe. Filmen foregår nesten utelukkende inne i dette modernistiske huset fra 60-tallet med klassiske trevegger, og med et bakteppe av den kommende vinteren. Huset blir som en funksjonalistisk furuboks. Når vi åpner denne boksen ser vi at det er noe som skjuler under overflaten, og vi oppdager at relasjonen mellom moren og datteren ikke er helt på plass. Moren forteller henne at hun ikke ønsker at de skal ha kontakt lenger. Hva er det som har hendt? Nok er en henrivende granskning av mor-datter-forholdet, hvor vi gjennom sterk dialog og dynamisk skuespill observerer det som blir deres siste samtale. 

{{loaderText}}