Walk of Fame 2024

Renate Reinsve og Nils Ole Oftebro blir hedret i Haugesund

Renate Reinsve og Nils Ole Oftebro hedres på Walk of Fame 

Foto: Grethe Nygaard

Foto: Grethe Nygaard

Renate Reinsve og Nils Ole Oftebro vil bli hedret med hver sin Amanda-stein i Haugesunds Walk of Fame. Avdukingen skjer den 17. august klokken 13.00 under Den norske filmfestivalen.  

Walk of Fame-komiteen har valgt å hedre to skuespillere som virkelig har bidratt til å bygge opp under profesjonaliteten og kvalitetsnivået i Norges skuespillermiljø, både på teaterscenen og i film- og TV-bransjen.  

Rett fra Cannes

Hele verden fikk øynene opp for Renate Reinsve da hun i 2021 reiste til filmfestivalen i Cannes med Joachim Triers Verdens verste menneske. Hun vant Gullpalmen for Beste kvinnelige skuespiller, og har siden blitt en svært ettertraktet skuespiller, både i Norge og i Hollywood. I år reiste hun igjen til Cannes, denne gangen med norske Armand som får sin ordinære premiere i september. 

– Jeg er utrolig stolt og beæret over å få navnet mitt foreviget i Haraldsgata i Haugesund i år, forteller Renate Reinsve.

En av Norges fremste skuespillere

Hele Norges Nils Ole Oftebro har siden teaterdebuten i 1967 jobbet seg inn i rollen som en av landets høyst elskede skuespillere. Med et enormt talent for både det komiske og dramatiske har han spilt i nærmere 100 filmer og TV-serier, samt en lang rekke teaterstykker. Han har vunnet to Amandapriser for sitt arbeid, prisen for Beste mannlige hovedrolle i 1986 for Du kan da ikke bare gå og Beste mannlige birolle i 1998 for Thranes metode. Han er nå å se på scenen i Oslo Nye Teaters oppsetning av En lang dags ferd mot natt. Her spiller sammen med sin partner Anette Hoff og sine to sønner Jakob og Jonas Hoff Oftebro. 

– Jeg ble utrolig rørt og overrasket over æren av å få en sten her sammen med alle heltene og kollegene mine. Å bli omgitt av og få være en del av denne gjengen fyller meg med stor glede, sier Oftebro.

Ingar Helge Gimle og Ine Marie Wilmann på Walk of Fame 2023. Foto: Grethe Nygaard

Ingar Helge Gimle og Ine Marie Wilmann på Walk of Fame 2023. Foto: Grethe Nygaard

Om Walk of Fame  

Haugesund fikk i 2015 sin egen Walk of Fame, da skuespillerne Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp var de første som fikk navnene sine meislet inn i granitten i Haraldsgata. I 2016 var det Liv Ullmann og Jakob Oftebro, i 2017 skuespillerne Pia Tjelta og Bjørn Sundquist, i 2018 gikk turen til Toralv Maurstad og Agnes Kittelsen, i 2019 fikk Aksel Hennie og Anne Marit Jacobsen hver sin stein og i 2020 fikk Sven Nordin og Ingrid Bolsø Berdal æren. I 2021 gikk utmerkelsen til Anders Baasmo og Andrea Bræin Hovig, og i forbindelse med filmfestivalens 50-årsjubileum i 2022 ble hele fire skuespillere, Anneke Von Der Lippe, Bjørn Floberg, Marie Blokhus og Pål Sverre Hagen hedret. I 2023 fikk Ine Marie Wilmann og Ingar Helge Gimle navnene sine skrevet i stein i Haugesunds paradegate.  

En komité leverer årlig sin innstilling til Walk of Fame. Årets komité består av: Ordfører i Haugesund Nils Konrad Bua, leder for Haugesund sentrum Geir Jakobsen, administrativ leder i Den norske filmfestivalen Nina Samdal, daglig leder i Kverneland bil, Leif Inge Bjerkenes og Ingvild Bjerkeland, Frivillighetskoordinator i Haugesund kommune.  

{{loaderText}}