Amanda endrer regelverket sitt

Amanda endrer regelverket sitt

 

Amandakomiteen har gjennom gode og grundige diskusjoner vedtatt et nytt reglement for den norske filmprisen Amanda. De to viktigste endringene gjelder skuespillerkategoriene og Beste norske kinofilm. Hele reglementet kan leses her

 

Kategoriene Beste kvinnelige/mannlige skuespiller og Beste kvinnelige/mannlige birolle går ut og erstattes av de nye kjønnsnøytrale kategoriene Beste skuespiller i en hovedrolle og Beste skuespiller i en birolle hvor 5 skuespillere nomineres mot tidligere 3 i hver kategori. Videre opprettes den nye kategorien Årets nykommer med 3 nominerte.

 

Kategorien Beste norske kinofilm skifter navn til Beste norske film, og det åpnes for at spillefilmer som har blitt publisert på en redaktørstyrt nett-tjeneste kan nomineres til en Amanda i tillegg til kinolanserte filmer. Filmen må kvalifisere som norsk og produsenten må eie rettighetene til filmverket. 

 

Amanda er innstiftet for å øke kvaliteten på og fremme interessen for norske filmer, og for å hylle og støtte opp under en uavhengig norsk filmbransje. Det er vesentlig for komiteen at de norske filmene som kan vinne en Amanda skal være tilgjengelig for det allmenne publikum også i fremtiden og at den norske filmarven er sikret. 

 

Amandakomiteen består av følgende organisasjoner Den norske filmfestivalen, Norsk filmforbund, Norske filmregissører, Norske kinosjefers forbund, Virke Produsentforeningen, Norske filmdistributørers forening, Norske Dramatikeres Forbund, Norsk skuespillerforbund og NOPA. 

{{loaderText}}