Årets norske titler

Dette er de norske filmene som vises under festivalen

Årets norske titler 

<i>Hør her'a. </i>Foto: Motlys/Arthaus

Hør her'a. Foto: Motlys/Arthaus

Under Den 51. norske filmfestivalen er vi stolte av å presentere 16 norske filmer, 12 norske kortfilmer og én norsk VR-opplevelse. Norsk film er med andre ord godt representert under årets filmfestival, og de ulike produksjonene er med på å understreke mangfoldet i norsk film.  

Årets festival åpner med adaptasjonen av Gulraiz Sharifs Hør her’a, et fyrverkeri av en oppveksthistorie. I tillegg har vi også andre fiksjonsfilmer som K-Town, Mannen som elsket Yngve, VOICE og Å øve.   

Sterke dokumentarer  

Vi kan også by på et bredt spekter av norsk produserte dokumentarer på årets festival. I år spenner de norske dokumentarene fra det nasjonalromantiske til det tungt politiske, men de har alle til felles en fortelling om samhold, et sentralt tema for årets festival. Her kan du se Bunadsgeriljaen, FedrelandetHei verden, Norge vårt Norge i toner og billeder, Ola – En helt vanlig uvanlig fyr og Praying for Armageddon.  

Amandanominasjonene 

Som vanlig viser vi også et lite utvalg av de Amandanominerte filmene før utdelingen lørdag 19. August. Filmene som vises i år er Den siste våren, Ellos eatnu – La elva leve, Kodenavn: Nagasaki, Norwegian Dream og Syk pike.  

Kort på festival 

I samarbeid med Filmkraft, filmsenteret i Rogaland viser også Den norske filmfestivalen de beste kortfilmene produsert i regionen det siste året i programmet Kort fra Rogaland. Beaten Track, E’ det muligt, Fugler, Morild, Siste akt og Skjelv du, Vladimir? vil bli å se her. I tillegg har vi kortfilmene Hjemmekontor, Kvarg, Operasjon søsken og Vær deg selv, nok! på barnekortfilmprogrammet vårt. Det er også én norsk kortfilm, Nøkkelbarn, på konkurranseprogrammet for avgangsfilmer i Norden, Next Nordic Generation, og én, Gråttgull Bergen, i Norwegian ArchFest.

Norsk VR 

For første gang viser vi et VR-verk på Den norske filmfestivalen. Dette er norskproduserte Kabaret, og opplevelsen vil være tilgjengelig for alle i festivalteltet lørdag 19. august og søndag 20. august mellom 11.00 og 15.00.  

Norske impulser fra Danmark 

I tillegg har kortfilmene Helvete og Norwegian Offspring, begge utvalgte filmer til Next Nordic Generation fra Den danske filmskole, norske regissører. Norske Kristine Kujath Thorp har hovedrollen i Den store stilhed, en dansk spillefilm på vårt Fokus Norden-program.  

{{loaderText}}